top of page

ROAR KJÆRNSTAD
maleri
15. april til 6. mai

Utstillingsåpning 15. april kl. 14.00

20230224_104729.jpg

Roar Kjærnstad født 1975, Stange

Utdannet ved Nansenskolens kunstlinje, Lillehammer og Royal Art Academy, Antverpen.

 

I Roar Kjærnstads malerierier er det gjerne fragmenter fra forskjellige opplevelser av virkeligheten som er satt i en kontekst og hvor han lager et nytt narrativ. 

Som han selv sier, jeg kan mange ganger se en hendelse på en kafé eller ute i skogen, hvor jeg prøver å trekke ut et glimt av en bevegelse som jeg kan arbeide videre med. Målet er å skape et nytt narrativ, som om å børste støv av ukjente fotografier man overhodet ikke har noe forhold til. 

Dette har blitt et gjennomgående tema for hans prosjekter som billedkunstner. Han vet selv ikke helt hvorfor han  gjorde det, men det er som jeg trekkes inn i det hver gang jeg starter med noe nytt, som han selv sier det. Som billedkunstner er hans mål å hente frem noe ukjent gjennom det konkrete, grave ned i det ukjente på baksiden av hva han ser. Han er også en svært dyktig og anerkjent portrettmaler og når han portretterer er han ikke interessert i å male personen slik personen fremstår, men det er personen bak ansiktet som er interessant.

Han har hatt flere separatutstillingen i inn og utland og deltatt på mange gruppeutstillinger. Han innkjøpt av flere offentlige institusjoner og har hatt flere utsmykkingsoppdrag.

Roar Kjærnstad er blant de viktigste billedkunstnere/malere av vår samtid.

MA$ARATI
maleri og grafikk
13. mai til 3. juni

Utstillingsåpning 13. mai kl. 14.00

masarati_edited.jpg

SOMMERUTSTILLING
grafikk og maleri

10. juni til 10. august

Utstillingsåpning 10. juni kl. 14.00

bottom of page