UTSTILLINGER

6-190x150.jpg

PETER SKOVGAARD
malerier

FREDRIK K.B.

skulptur
 

Velkommen til utstillingsåpning torsdag 18. august kl. 18.00

Musikalsk fremførelse torsdag kl. 18.00 med PAPER CROWN

Johanne Kippersund og Ørnulv Snortheim

PETER SKOVGAARD

Les mer om Peter Skovgaard i artikkelen Bad boy and the beauty box skrevet av Tine Rytter Andersen.

Peter Skovgaard (født 1960)er blant nåtidens høyt anerkjente danske billedkunstnere. Gjennom sin lidenskapelige hengivenhet til fargen på den ene siden og den dynamiske forandrende på den andre siden har han gjennom sitt mangeårige arbeide som billedkunstner funnet sin form.  Han fremfører sitt gjennomførte lekne abstrakte utrykk i god balanse med sin følelse for fargenes rolle som gjør maleriene vakre selv om det abstrakte utrykket dominerer.  

Vi opplever lett i hans malerier et sanselig brennpunkt hvor fargeflatenes og linjenes urolige og stedvisse opphopninger utfordrer øyets  lyst og trang til å fastholde det en ser akkurat så lenge at en visuell fortetning kan finne sted. Peter Skovgaards malerier drives av en sensuell understrøm, men det er ikke øyets umiddelbare tilfredstillelse som er målet, men snarere er det vårt begjær etter mer og nysgjerrigheten vår som våkner, når blikket flagrer rundt i en rastløs søken ette noe vi liker.

 

Vi kan si om Peter Skovgaard at han er tredje generasjon billedkunstner i Danmark som har utviklet en tradisjon hvor Asgeir Jorn som i sin tid ga ut den myke, organiske abstraksjonen, og godtok stilen som en ekte kunstform og skapte en ny vei og retning i kunsten.. Mange høyt anerkjente billedkunstnere har gått i den retningen og blant de største er den danske billedkunstneren Per Kirkeby.

 

Peter Skovgaard har hatt mange store utstillinger i europa  og har hatt store utsmykkingsoppgaver og prosjekter i inn og utland. Han har blant annet samarbeidet med anerkjente tegnestudioer som Schmidt Hammer Lassen og Arkitema. En av de største offentlige oppgaver er det 500 m2 store lysmaleriet til HL Tower Aarhus.

 

Peter Skovgaard bor og arbeider i Århus og Berlin.

Han er tilknyttet faste gallerier i Tyskland, Nederland, Danmark og Norge.

FREDRIK K.B.

 

Les mer om Fredrik K.B. i artikkelen Fra idébærende form til ferdig skulptur skrevet av Geir Uthaug

Fredrik K.B. (født 1978) bor og arbeider  som billedhugger med sine skulpturer i Nederland og Norge og  har hatt flere separate og deltatt på kollektive utstillinger i inn og utland. 

Fredrik K.B. har arbeidet med skulpturer i marmor , granitt  og larvikitt og har en allsidig bakgrunn som billedhugger i miljøet i Pietresanta , Toskana Italia.

Fredriks skulpturer er ikke abstraksjoner, de er ikke en gang abstrakte, men høyst konkrete.  De er bilder hugget fra fjellet. De er inkarnert fra moder jord, fra materien selv. 

Skulptur tilhører de eldste kunstformer vi mennesker kjenner til. Den lille fruktbarhetsgudinnen kjent under navnet Venus fra Willendorf er fra Paleolittisk alder. (den eldste delen av steinalderen)

Senere ble skulpturene høyere og slankere og sivilisasjonsbærende. De dannet bilder av faraoer, guder og gudinner, de ble mystiske skikkelser, templenes tjenere og hemmelighetens voktere.. Fredrik K.B.s skulpturer bærer assosiasjoner til urbilder fra det gamle Egypt og Mesopotamia. Steinen danner lag på lag, skåret inn i fjellet som bånd, eller glitrer i krystallskimrende kvarts.

Det er en stor glede å presentere noen av hans skulpturer sammen med Peter Skovgaards malerier i galleri HERVOLD.

IMG_2058.jpg

KOMMENDE UTSTILLINGER

TIDLIGERE UTSTILLINGER